MELODIFESTIVALEN2014

FINALEN I STOCKHOLM DEN 08 MARS 2014

 Ja, då var vi framme vid finalen. Precis som förra året, så tycker jag faktiskt inte att där är någon direkt vinnare. Tror inte någon av finalisterna blir någon jättehit, och tror inte det går så bra i ESC för någon av dem heller. Men jag har två favoriter ikväll.

 

1. Anton Ewald – ”Natural” : Anton ser sig själv som vinnare, men jag tror inte han tar hem det. Låten är alldeles för dålig, så trots hans utstrålning så tror jag inte på vinst.


2. Ellen Benediktson – ”Songbird”: En fin ballad som jag inte heller tror blir någon att räkna med i toppstriden. Som bäst kanske 5-6.


3. Alcazar – ”Blame It On The Disco”: Alcazar har varit med många gånger i final men aldrig vunnit och det gör de inte ikväll heller. Bra låt men jag tror den hamnar på nedre halvan.


4. Oscar Zia – ”Yes We Can”: Den bästa låten från de unga killarna som kommer att ta ut varandra ikväll. Skulle tippa i mitten kanske.


5. Linus Svenning – ”Bröder”: Låten som jag aldrig riktigt gillat. Tråkig refräng. Tror inte texten hjälper för att det ska bli någon toppplacering.


6. Helena Paparizou – ”Survivor”: En av mina favoriter ikväll även om jag inte tror att den vinner. Det är den bästa låten, men jag tippar att den hamnar kanske 3-4 som bäst.


7. YOHIO – ”To the End”: Yohio lyckas nog inte i kväll heller, men kommer nog att ligga på topp tre.


8. Sanna Nielsen – ”Undo”: Kvällens förhandsfavorit som jag hoppas inte vinner. Visst är låten helt ok, men tråkig. Har lite svårt för Sanna Nielsen. Men den hamnar säkert på topp 3, och kanske vinner.


9. Panetoz – ”Efter solsken”: Finalens sämsta låt och jag tror den hamnar sist. Förstår inte att den tog sig till final.


10. Ace Wilder – ”Busy Doin’ Nothin’”: Finalens överraskning. Jag sågade den innan den gick direkt till final i 3:de omgången. Nu är den en av mina favoriter. Har verkligen växt. Tror också att den har stor chans att vinna.

 

Jag tror att det kommer att stå mellan Sanna Nielsen o Ace Wilder och hoppas då att Ace vinner.Men mina favoriter är Helena och Ace.

Tippar denna ordningen:

1. Ace Wilder

2. Sanna Nielsen

3. Yohio

4. Anton Ewald

5. Helena Paparizou

6. Oscar Zia

7. Ellen Benediktson

8. Linus Svenning

9. Alcazar

10. Panetoz

ANDRA CHANSEN I LIDKÖPING DEN 01 MARS 2014

Då var det dags att plocka ut de sista finalisterna i årets Melodifestival, som vi kallar "Andra chansen". Två bidrag från varje deltävling ska slåss om de två sista platserna. Jag har mina favoriter klara men med tanke på alla skrällar är jag osäker på att de tar hem det. Kan bara hoppas.

1. ”Raise Your Hands” – Ammotrack - Det har inte gått så bra för hårdrocksbanden i år. Ingen har gått direkt till final. Tror inte att denna når final.
2. ”Bröder” – Linus Svenning - Jag tycker inte att denna låt har växt sedan man hört den några gånger, utan tvärtom man tröttnat. Den är dock lite av en favorit tydligen, kanske beror det på texten, eller att Linus varit populär på You tube. Kan skrälla o gå till final, men jag hoppas den blir bäst 3-4.
3. ”Love Trigger” – JEM - En låt som växt och blivit en favorit hos mig. Hoppas att det går vägen för dem.
4. ”All We Are” – State of Drama - Arenarock/hårdrock, ja , jag gillar den, men hoppas inte den tar sig till final, kanske en 5:de plats.
5. ”En himmelsk sång” – Ellinore Holmer - Andra chansens sämsta låt som jag hoppas blir sist, men tyvärr så får den nog många röster för att de tycker synd om henne.
6. ”När änglarna går hem” – Martin Stenmarck - Tycker den är sådär, varken bättre eller sämre. Hoppas och tror inte den går till final.
7. ”Survivor” – Helena Paparizou - Årets bästa låt!!! Borde vinna finalen. Hoppas verkligen att den går till final. Allt annat är skandal. Min stora favorit i år.
8. ”Echo” – Outtrigger - Den största hårdrockslåten som mycket väl kan ta sig till final, men jag hoppas att den blir 3:a.

Alltså hoppas jag att Helena Paparizou och JEM går till final. Största hotet är Linus Svenning och Outtrigger med reservation för Ellinore :(

DELTÄVLING 4 ÖRNSKÖLDSVIK DEN 22 FEBRUARI 2014

 Fjärde och sista deltävlingen är också svårtippad. Efter alla skrällar varje deltävling, så lär det väl bli en ikväll också. Startfältet är inte så starkt ikväll heller, tycker jag.

1. ALCAZAR - BLAME IT ON THE DISCO: En härlig discodänga som är min favorit ikväll. Alcazar låter likadant som de brukar och de kan bli deras fall, men förhoppningsvis med hjälp av en bra show så lyckas de ta sig vidare.

2. I.D.A - FIGHT ME IF YOUR DARE : Detta blir nog kvällens jumbo. Lite hårdrock med en kvinnlig sångerska. Ida sjunger inte speciellt bra, så jag tror inte detta går hem.

3. JANET LEON - HOLLOW : Janet var med redan förra året och då med en bättre låt. Tror inte den här heller går vidare. En uptempo låt som bara känns tråkig. Tippar den som 6-7.

4. AMMOTRACK - RAISE YOUR HANDS : Ännu ett hårdrocksband. De brukar klara sig bra, men det vill till att deras framträdande är häftigt och att sångaren har karisma. Låten är väl helt ok. Kan kanske få en andra chans i bästa fall.

5. JOSEF JOHANSSON - HELA NATTEN: En låt som ändrar tempo och nog växer efter några lyssningar. Svårtippad, men jag skulle gissa på andra chansen om han gör ett bra framträdande.

6. LINDA BENGTZING - TA MIG : Linda är tillbaka, denna gången med en lite tuffare låt, som jag tror får svårt, även om jag gillar den. Hon gör sig bättre med det där klämkäcka som hon brukar ställa upp med. Tror Linda blir bäst 5:a.

7. ELLINORE HOLMER - EN HIMMELSK SÅNG : En ballad som är rätt slätstruken men kan få många röster pga att Ellinore kommer från Glada Hudik-teatern och därför röstar många på henne

8. ANTON EWALD - NATURAL : Kvällens största förhandsfavorit. Tycker inte låten är speciellt bra, men den kan säkert gå direkt till final för att det är Anton som framför den. Han har ju blivit lite flick o pojk idol efter förra året. Den låten var mycket bättre.

Mitt tips är att Anton och Alcazar går direkt till final. Josef och Ellinore går till andra chansen. Kanske skräller antingen Josef eller Ellinore och tar en av finalplatserna.

 

DELTÄVLING 3 GÖTEBORG DEN 15 FEBRUARI 2014

 Tredje deltävlingen är nog den svagaste. Har svårt att tänka mig någon vinnare där.

1. OUTTRIGGER - ECHO: Ett hardcoreband som slog igenom förra året. Hårdrock men en melodi som sätter sig, gillar den faktiskt. Den kan skrälla o gå till final. Brukar ju alltid vara med någon hårdrock också.

2. EKO - RED: Elektropop som tyvärr inte är så bra. Tycker inte att hon sjunger bra. Tror den kommer sist i detta startfält.

3. OSCAR ZIA - YES WE CAN: En härlig pojkbands poplåt ála 90-tal. Oscar har vi ju lärt känna genom X factor o Let's Dance. Tror den har stor chans att gå direkt till final. Kvällens bästa !

4. SHIRLEY CLAMP - BURNING ALIVE: Shirley låter som alltid gör. En lite uptempo låt som bara känns tråkig. Tar sig nog inte vidare.

5. STATE OF DRAMA - ALL WE ARE: State of drama tog sig direkt till final förra året med en hårdrocksballad. Denna gången försöker de med en mer stadiumrock som är helt ok. Tror den går vidare, i alla fall till andra chansen.

6. CAJSASTINA ÅKERSTRÖM - EN ENKEL SÅNG: Cajsastina debuterar i melodifestivalsammanhang men är känd för de flesta. Hon gör en fin ballad som jag gillar. Tror dock inte att hon går vidare, för det finns redan två ballader i finalen. Tippar hon slutar 5:a.

7. ACE WILDER - BUSY DOIN' NOTHIN' : En poplåt som nog går hem bland de yngre tittarna, men jag tror inte den tar sig vidare, som bäst 6-7.

8. DR. ALBAN & JESSICA FOLCKER - AROUND THE WORLD: Ännu en 90-tals låt med kända Dr Alban som har tagit hjälp av Jessica Folcker. Låten passar Alban men inte Jessica. Tror inte den går vidare, kanske en andra chans för att de är kända.

 

Mitt tips är att Oscar Zia o Outtrigger går direkt till final, och State of Drama och Dr Alban & Jessica Folcker får en andra chans. Hade hoppats att Cajsastina gick vidare .

DELTÄVLING 2 LINKÖPING DEN 08 FEBRUARI 2014

 Dags för andra deltävling som innehåller det mesta. En ballad, en rockabilly, en hårdrock m.m...

Svårtippad omgång där det säkert blir någon skräll.

1. JEM - LOVE TRIGGER: En house-låt som jag tror får svårt att ta sig vidare. Helt ok, men den sticker inte ut och den känns för kall. Tror den blir högst femma.

2. THE REFRESHMENTS - HALLELUJAH: En låt jag gillar. Härligt rockabilly band som oftast levererar. Refreshments har stor publik och jag hoppas att de röstar ikväll. Tror den kan skrälla o gå direkt till final. Som sämst blir det andra chansen.

3. MANDA - GLOW: En bra poplåt som jag gillar. Tyvärr är det också en sådan låt som har svårt att gå vidare och Manda är ett okänt kort. Tror inte hon blir bland de 5 bästa, även om jag hoppas.

4. PANETOZ - EFTER SOLSKEN: Panetoz har vi hört en del sedan de kom med Dansa pausa. Säkert många yngre som gillar den, så jag tror det blir en andra chans. Tycker de hörs likadant på alla låtar, trallvänligt men inte mer.

5. PINK PISTOLS - I AM SOMEBODY: Pink Pistols som till hälften är drag-show men inte alls lika roliga som After Dark. De försöker instället efterlikna Alcazar, som de inte heller gör så bra. De blir som bäst 7:a.

6. SANNA NIELSEN - UNDO: Kvällens enda ballad och Sanna gör det bra. Den största favoriten och jag tror nog att detta går hem. Hon är ju mer folkkär än schlagerdivorna Carola o Perelli så hon sitter nog säkert på en finalplats ikväll.

7. LITTLE GREAT THINGS - SET YOURSELF FREE: Kvällens hårdrock. Ett okänt band men med kända föräldrar Nanne o Peter Grönvall. Tror inte det räcker för att ta sig vidare. tippar den bäst som 7:a.

8. MARTIN STENMARCK - NÄR ÄNGLARNA GÅR HEM: Martin ställer upp igen, men denna gång med en upptempo låt och en refräng som sätter sig. Också en förhandsfavorit som jag dock tror kan missa finalplatsen, om inte alla Ladies night besökare röstar. Tippar en andra chans.

 

Mitt tips är att Sanna Nielsen och The Refreshments går till final. Martin Stenmarck o Panetoz får en andra chans.

DELTÄVLING 1 MALMÖ DEN 01 FEBRUARI 2014

NU BÖRJAR ÅRETS HÖJDPUNKTER IGEN. DELTÄVLING 1 SKA JAG OCH EMILIA FAKTISKT SE LIVE PÅ MALMÖ ARENA. HÄR ÄR STARTFÄLTET:

1. YOHIO - TO THE END : Lite tuffare låt än förra året. Tror att han går vidare pga att det är han. Låten är inte tillräckligt stark, men den går nog till final ändå.

2. MAHAN MOIN - ALEO : En poplåt med lite orientaliska tongångar. Typiskt bidrag som man hör flera gånger varje år i schlagersammanhang. Tror inte den går vidare.

3. LINUS SVENNING - BRÖDER: En ballad med en rätt okänd tatuerad kille. Kan få röster för texten som handlar om en förlorad bror. Andra chansen kanske.

4. ELISA LINDSTRÖM - CASANOVA: En riktig jävla schlager, som vi hört många gånger. Typisk Linda Bengtzing låt. Klämkäck. Tror inte det funkar i år. Fast Elisa är ju charmig och har ju vunnit både Dansbandskampen och Körslaget, så man vet inte.

5. ALVARO ESTRELLA - BEDROOM: Årets Saade :) En ny dansare som vill ställa sig bakom micken. Kan säkert dansa sig till en andra chans. 

6. ELLEN BENEDIKTSON - SONGBIRD: Bästa balladen. En bra låt som säkert växer efter några lyssningar. Ellen sjunger bra, och jag hoppas att den tar sig vidare, men är tveksam.

7. SYLVESTER SCHLEGEL - BYGDENS SON: Sjunger t.o.m sämre än Håkan Hellström. Deltävlingens sämsta låt. Han ser dessutom ut som en gammal Jehovas vittne. Borde hamna sist.

8. HELENA PAPARIZOU - SURVIVOR: Ja det vore konstigt om inte denna går direkt till final. Bra låt och framför allt en bra sångerska som kan det här med schlager. Har ju vunnit hela ESC för Grekland med "My number one".

 

Mitt tips är att: Yohio o Helena går direkt till final. Linus och Ellen till andra chansen.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.11 | 14:12

Vad har hänt?? Det har ju gått några veckor nu utan att någon uppdatering.. Trist vore det om inga nya historier lades ut, för dom är ofta av toppklass !!

...
01.04 | 04:28

Hej!
Jättekul att se musiken som du lägger ut här
Skulle vilja tipsa om en låt Chima Okpe-summerparty

...
22.02 | 07:26

Ja, jag vet. Är lite kluven om jag ska fortsätta med den. funderar....

...
22.02 | 07:19

Hej
Nu har jag varit här många gånger, men inte får man något nytt från dig, det är längesen du skrev här

...
Du gillar den här sidan